At undervise gør mig dygtigere

Written by Sunroad

Torsdag aften er første skoledag

(artiklen er skrevet tilbage i september, men først oversat til dansk nu i december)

Torsdag aften er det tilbage i skole for mig, som lærer altså. Jeg skal undervise i Kreativ fotografering og billederedigering for begyndere på AOF frederiksberg. Det bliver en lille gruppe af elever som alle, selv, aktivt har valgt at være der, de ønsker at lære noget og har endda helt frivilligt betalt for det. Det bliver så godt.

Med dette hold har jeg besluttet primært at fokusere på æstetikken frem for teknikken. Vi skal fokusere på komposition; linjer, bevægelse, mønstre, strukturer, positive og negative rum, og det gyldne snit. Det er vigtigt at have alle disse æstetiske overvejelser med når vi skal fotografere, især hvis du ønsker at blive bedre og tage bedre billeder. Selvfølgelig kan vi gøre meget i efterbehandlingen, hvor vi kan beskære og rette til, men det bedste vil være hvis det ikke er nødvendigt.

Når vi har brugt en masse tid og energi på at tænke over komposition og æstetik mens vi fotografere, så er det muligt at vi har glemt at fokusere nok på teknikken. Derfor skal vi også bruge lidt tid på at redigere vores billeder, se på enkle teknikker vi kan bruge til at forbedre og måske ændre lidt på billederne. Vi kommer til at arbejde med Lightroom eller lignende programmer.

Det at undervise et hold som dette, tvinger også mig til at tænke mere over min egen fotografiske praksis og process, og præcis hvad det er jeg mener gør et billede godt og interessant. Det tvinger mig til at artikulere mine valg og tanker, og derfor gør det også mig til en bedre fotograf. Det er en win-win situation – at undervise, lære, blive bedre, og blive betalt for det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *