Om Sunroad

Mit navn er Solveig, på engelsk bliver det til Sunroad. Fotografen i læderjakke med kamera om halsen
Jeg har hjemme i København, hvor jeg bor og nyder livet med min fantastiske og forstående mand. Han hjælper mig med at bevare jordforbindelsen, og jeg forsøger at udvide hans horisont med skør samtidskunst.

Fotografi, kunst og kreativ udfoldelse er mit liv, uden det virker jeg ikke.

Min baggrund

Mit første kamera var et lille, lilla, peg-og-skyd-kamera. Det var med film og det var vigtigt at overveje nøje hvad man ønskede at fotografere før man trykkede på udløseren. Hvert billede kostede penge, både at tage og at få fremkaldt.

Da jeg var 16 gik jeg på efterskole, der fik jeg muligheden for selv at eksperimentere i et mørkekammer, jeg lærte at fremkalde mine egne negativer og lave dem til papirbilleder. Her blev jeg for alvor bidt af at fotografere, og begyndte at se fotografiet som mere end bare en fysisk dokumentation af virkeligeheden.

Da jeg kom til Alaska som udvekslingsstuderende, havde jeg lånt min fars gamle SLR kamera, og “glemt” at aflevere det tilbage før jeg rejste fra Danmark. Med dette fantastiske kamera, fik jeg muligheden for at følge et kursus i fotografi på King Career Center, hvor jeg lærte en masse om analogt fotografi, og det at være fotograf. Her kom det til at handle om mere en glæden ved at fotografere, der blev stillet krav om at begrunde mine fotografiske valg, både kreativt og teknisk, og der blev stillet opgaver der udfordrede min fotografiske udfoldelse med rammer og begrænsninger fra fiktive kunder – og jeg var vild med det.

Siden da har jeg studeret kunst på Kunstskolen Spektrum i København, og på Kunstakademiet i Trondheim. Fotografi har været et af mine primære kunstneriske medier. Jeg har også undervist i foto som efterskolelærer, og på AOF som aftenskolelærer – og nu er det tid til at forfølge min drøm om at leve af at fotografere.