FotoMarathon 2019 vel overstået

Written by Sunroad

– det blev til 12 timers kreativ leg.

Så er FotoMarathon 2019 vel overstået, det er ikke første gang jeg har deltaget i FotoMarathon, og det bliver forhåbentlig heller ikke sidste gang. Da jeg i fredags var færdig med at oplade batterier og gøre mig klar til Lørdagens FotoMarathon, fandt jeg lige de gamle billeder frem fra gemmerne, jeg blev overrasket over det var så længe siden jeg sidst var med. Forhåbentlig går der ikke lige så længe imellem denne gang, og næste gang.

Kreativ på kommando

Det er fedt at udfordre sig selv, og øve sig i at være kreativ på kommando, det er sådan jeg udvikler mig som fotograf og kunstner. I 2015 og -16 hvor jeg sidst deltog, endte jeg med nogle foto-serier jeg faktisk var rigtig glad for dengang. Jeg er for så vidt stadig glad for dem, men i dag kan jeg også sagtens se deres begrænsninger. Det er virkelig dejligt når man føler man kan se på sit resultat at man har udviklet sig som fotograf over en periode.

Man kan deltage i 6, 12 eller 24 timers FotoMarathon, jeg var med i 12 timer. Man får udleveret et emne, en overskrift, for hver time man er med. Billederne skal tages indenfor tidsrammen, og i den rigtige rækkefølge, billede 1 før billede2 osv.

Tilfreds med resultatet

Jeg ved ikke hvordan mine billeder vil klare sig her til FotoMarathon 2019, men jeg er tilfreds med resultatet. Selvfølgelig kan jeg se steder med masser af plads til forbedring, det tror jeg altid en god fotograf vil kunne, uanset hvor god man bliver. Det der for mig at se er den største forskel på mine billeder i år, og dem fra tidligere, er at jeg virkelig føler man kan se og fornemme mig i billederne.

Ja, jeg er fysisk en del af motivet i de fleste billeder i år, men det er jo ikke det jeg mener, det jeg mener er at min personlige stil skinner igennem. Det er ikke bare nogle teknisk gode billeder enhver dygtig fotograf vill kunne tage. Der er sandsynligvis en del fotografere derude for hvem teknikken er alfa omega, og de vil med rette påpege at mine billeder ikke er teknisk korrekt belyste, men det er et meget bevidst kunstnerisk valg.

Som sagt ser jeg fortsat masser af plads til forbedring når jeg sidder og ser på billederne idag, men defor er jeg alligevel super tilfreds med resultatet. Jeg glæder mig allerede til næste år, og en til mulighed for at blive en endnu bedre fotograf.

Hvad mon i andre tænker om billederne?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *