Klar til at stå model

Written by Sunroad

– til bryllupsportrætterne.

Føler du dig heller ikke helt klar til at stå model til bryllupsportrætterne? Med mindre du er model, er der overvejende sandsynlighed for at du ikke føler dig helt på hjemmebane foran kameraet. Bare rolig, der er hjælp at hente. En god fotograf kan hjælpe med hvad i skal gøre af arme og ben, og med at slappe mere af. Hun kan også tage nogle rigtig fine billeder imellem poseringerne – det er ofte dem der bliver de bedste.

Øvelse gør mester

De fleste brudepar er ikke modeller. Mange føler endda et vist ubehag ved tanken og føler sig ikke klar til at stå model til bryllupsportrætterne. Personligt hører jeg til blandt dem der ville kategorisere sig selv som ikke fotogen. Jeg er også kunstner og lidt perfektionistisk, derfor er selvportrætter blevet et vigtigt omdrejningspunkt i mit kunstneriske udtryk. Med et ønske om at blive klogere på hvorfor nogle mennesker bare altid ser så godt ud på billeder, og andre inklusiv mig selv, ikke altid ser så godt ud på billeder, begyndte jeg at eksperimentere. Jeg begyndte at studere andres poseringer og forsøge at kopiere dem. Jeg googlede tips til hvordan man bliver model, og så en masse afsnit af America’s Next Top Model. Efterhånden har jeg taget utroligt mange selvportrætter, og er begyndt at finde det lettere, så der er håb for alle.

Klar til at stå model til bryllupsportrætterne – 5 tips og tricks

Her er et par tips og tricks til at blive klar til at stå model til jeres bryllupsportrætter:

 • En tynd tråd:

  • Et af de bedste trick jeg selv er stødt på er ganske enkelt, men meget effektivt. Prøv at forestille dig at der er en tynd usynlig tråd mellem loftet og toppen af dit hovede. Forestil dig at der er en der trækker i tråden, trækker dig op mod loftet. Tråden er en lille smule tilbage for midten, så det bliver krop og hals der strækker, ikke bare hagen der løftes. På den måde synes din ryk mere rank, din hals længere, og måske reduceres en lille tendens til dobbelthage.
 • Hold vejret:

  • En dyb indånding, og hold vejret, kan også virkelig gøre noget godt for holdningen. Forestil dig at du lige er kommet i tanke om noget helt vildt vigtigt du skal sige, derfor tager du en dyb vejrtrækning og gør dig klar til at sige en hel masse. Så glemmer du pludselig hvad du ville sige og pauser midt i det hele. Når du spænder kernemusklerne, ryk og mave, på den måde, vil du oftest synes højere og slankere.
 • Vis dig fra din bedste side:

  • Husk at vise dig fra din bedste side – bogstaveligt talt. De fleste af os har en profil vi synes bedre om end den anden, det har du sikkert allerede lagt mærke til når du kigger dig i spejlet. Uanset om det er højre eller venstre side, så husk at vende den side mod kameraet så ofte som muligt, og fortæl jeres fotograf hvilken side du helst vil fotograferes fra.
 • 45 grader:

  • Generelt er det en god ide at vinkle kroppen, omkring 45 grader i forhold til kameraet. Det giver et slankere udtryk at man ikke står med fronten helt lige mod fotografen. For bruden er det også en rigtig god ide at krydse benene. Placer benet tættest mod kameraet foran det andet, let bøjet, og med det meste af vægten på det bageste ben. Gommen kan med fordel have mest vægt på det ben der er tættest på kameraet (han skal selvfølglig ikke krydse benene).
 • Arme og hænder:

  • Hvis der er plads til et sidste tip, uden du begynder at overtænke alt, så fokuser lidt på arme og hænder. Prøv at løfte armene lidt ud fra kroppen, bare en ganske lille bitte smule, så overarmene ikke presses flade og bliver bredere end de faktisk er Hvis du (gommen) ikke ved hvad du skal gøre af dine hænder, så put dem gerne i lommen.

Mød jeres fotograf

Vigtigst af alt, vigtigere end alle andre poserings tips og tricks, er det at slappe af. Vær jer selv og prøv at nyde dagen og oplevelsen. For at gøre mit til at sikre en god og afslappet atmosfære, og hjælpe jeg med at blive klar til at stå model til bryllupsportrætterne, ønsker jeg altid at mødes med jer i god tid inden, også inden i vælger at booke mig. Vi skal være sikre på at vi er på bølgelængde og kan slappe af i hinandens selskab. Jeg har også brug for at lære jer at kende, få lidt indsigt i jeres personlighed og hvem i er, så kan jeg langt bedre guide jer og få taget præcis de billeder der passer til jer og jeres store dag.

Læs eventuelt også mit blogindlæg om at vælge den rigtig bryllupsfotograf.

1 thought on “Klar til at stå model

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *