Kom igang med billederedigering i darktable

Written by Sunroad

Min første video-tutorial

En instruktionsvideo til dig der gerne vil igang med at redigere dine billeder.

Når jeg skal lærer nye programmer at kende søger jeg altid efter instruktionsvideoer på nettet. Der findes rigtig mange gode tutorials til de fleste redigeringsprogrammer, men meget få på dansk. Det er jo ikke nogen selvfølge at man er en haj til engelsk, bare fordi man er interesseret i billederedigering, derfor fik jeg lyst til at prøve selv at lave en tutorial til et af de mange gratis redigeringsprogrammer der er tilgængelig på nettet.

darktabel kan sammenlignes med Adobes Lightroom, det er et program hvor du kan behandle og bearbejde dine raw-filer, og eksportere dem som færdige jpg-billeder.

Jeg håber denne lille video kan være med til at hjælpe dig godt igang med at redigere dine billeder.

2 thoughts on “Kom igang med billederedigering i darktable

 1. Carl Ploug says:

  Hej Sunroad.

  Jeg er virkelig glad for din video vedr. Darktable, mange tak for den. Nu kommer mit spørgsmål til dig, hvor finder jeg en dansk udgave af darktable som du har??

  Mvh Carl

  • Sunroad says:

   Hej Carl

   Da darktable jo er et gratisprogram, så varierer det meget hvilke sprog de forskellige versioner er tilgængelige på. Det kræver jo at der er en person med en hvis erfaring i programmering, der har lyst til at bruge sin fritid på at oversætte programmet hver gang der kommer en ny version.

   Min version hedder umiddelbart 3.0.2

   Umiddelbart ligger muligheden for at indstille sproget, i det lille tandhjulslignende ikon øverst til højre, lige under den linje hvor du vælger mellem lysbordet, mørkekammer osv. Holder man musen over ikonet hedder det Globale indstillinger på dansk. Klikker du på det kan du i allerførste linje under generelt, vælge brugergrænseflade sprog.

   Håber det hjælper dig 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *