Studiefotografering

Written by Sunroad

– et had kærligheds forhold.

Selvom jeg har fotograferet det meste af mit liv, har studiefotografering aldrig rigtig appeleret til mig. Jeg har nok haft en relativt begrænset opfattelse af hvad studiefotografering er, og mest associeret det med noget kommercielt. Meget poleret, korrekt, teknisk flot, og rigtig kedeligt.

Det er først indenfor de sidste par år jeg har haft adgang til et rigtig studie, med lys, modifiers og rekvisitter. Det er meget muligt at min hidtidige aversion mod studiefotografi mest af alt hænger sammen med at jeg ikke har haft adgang til et rigtig fotostudie. Det er federe hvis man selv har valgt noget fra, end hvis det skyldes økonomiske begrænsninger. Hvad det end skyldes, så er jeg vildt glad for at jeg har fået øjnene op for studiefotografering. Jeg elsker min tid i fotostudiet, uanset om jeg fotografere mig selv eller andre.

Studiefotografering er i virkeligheden bare alt fotografering inde i et studie. Med denne definition er det svært direkte at have noget imod. Det behøver ikke være teknisk flot, korrekt og poleret eller kommercielt. Det behøver ikke involvere komplicerede lyssætninger – medmindre man selvfølgelig synes det er sjovt at lege med.

Portrætter og selvportrætter

Det meste af min tid i et studie, tilbringer jeg med at skyde diverse selvportrætter. Jeg oplever mig selv som en yderst pålidelig model. En model der altid er lige ved hånden og altid er samarbejdsvillig og klar til at følge mine kreative indfald. Heldigvis får jeg også indimellem muligheden for at fotografere andre mennesker i studiet. Det kan både være kreative samarbejder, og fotoopgaver hvor folk gerne vil have et portræt, et foto til cv’et, portrætter af børnene, eller familieportrætter. Uanset anledningen, så nyder jeg virkelig min tid med i studiet med kameraet. Jeg er så vild med det, at jeg endda kan finde på at lukke mig inde i studiet en hel dag, selvom solen skinner!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *