Vælg den rigtige bryllupsfotograf

Written by Sunroad

– Det der er vigtigst for jer

– er ikke nødvendigvis det der er vigtigst for andre.

At finde og vælge den rigtige bryllupsfotograf til så vigtig en begivenhed som jeres bryllup, kan være en vanskelig og overvældende opgave. Der er et hav af fotografer at vælge imellem, så det kan være svært at overskue hvad de hver især tilbyder. Uanset hvad i ender med at vælge, kan det ikke gøres om hvis resultatet ikke bliver som ønsket.

Som fotograf gør jeg selvfølgelig mit yderste for at leve op til jeres forventninger og jeres tillid. For best muligt at gøre det, skal jeg lære jer lidt at kende. Jeg vil gerne vide hvad der er vigtigst for jer, jeg vil gerne vide hvem i er, hvordan er jeres personlighed, hvilken stemning ønsker i til brylluppet, og hvilke billeder kan i godt lide.
Med dette indlæg vil jeg gerne forsøge at komme med et par gode råd til hvordan i griber det hele an, og vælger den der er den rigtige bryllupsfotograf for jer.

Jeres aller vigtigste billede

Prøv at gøre jer nogle tanker om hvad der vil være det vigtigste billede for jer, når i om nogle år ser tilbage på jeres bryllup. Det kan være en stor hjælp til at finde frem til hvad i skal kigge efter og prioritere i jeres søgen efter jeres perfekte bryllupsfotograf. Hvilke billeder vil i hurtigt bladrer forbi. Hvilke billeder vil få jer til at stoppe op og genopleve stemningen og dagen.

Selvom det selvfølgelig ikke er det samme, så kender man alligevel fornemmelsen når man sidder og kigger på gamle feriebilleder. Nogle billeder siger ikke en så meget, andre får en til at smile eller le, stoppe op og genopleve øjeblikket. Jeres bryllup er selvfølgelig langt vigtigere en nogle feriebilleder, alligevel kan det give et pejlemærke til hvad der er vigtigst for jer. Måske er jeres vigtigste billede det opstillede billede hvor i poserede for kameraet med en koalabjørn i armene. Måske er det vigtigste billede et gruppebillede taget med Uluru eller Mt Rushmore i baggrunden. Måske er det vigtigste billede et snapshot fra en lille anonym men hyggelig gade.

Hvad er jeres budget?

Det første i skal spørge jer selv om, er hvor mange penge i vil bruge på en fotograf? De fleste har et budget de skal overholde, stort eller lille. Hvis i på forhånd ved at i højest vil bruge 5.000 kr. på en fotograf, så er der ingen grund til at søge inspiration på hjemmesider og portfolier fra fotografer der koster 15.000 kr.

Har i et lille budget, så overvej om i vil foretrække en dyr professionel fotograf i et par timer, eller en billig amatør fotograf hele dagen, eller hvor imellem de to yderligheder i gerne vil ende. Hvis jeres vigtigste billede er par-billederne, så behøver i måske ikke en fotograf der er med hele dagen. Er jeres vigtigste billede derimod det der så fint fanger lillesøster der crasher brudevalsen, så skal i selvfølgelig prioritere en fotograf der kan være med hele dagen.

Når priserne skal sammenlignes er det vigtigt at se på hvad de forskellige fotografer egentlig inkludere i deres priser. Nogle fotografer giver kun et meget begrænset antal redigerede billeder med i pakkeprisen, yderligere billedfiler kan så koste ekstra. Nogle fotografer inkludere alle de billeder de selv synes er blevet gode, andre igen inkludere alt. Det er også værd at se på om der er fysiske print og fotobøger med i prisen, som ekstra tilkøbs mulighed, eller om det slet ikke er en mulighed.

Hvilken stil er i til

Nu har i forhåbentlig fundet frem til jeres budget, og hvad der absolut skal være inkluderet i prisen. Nu er det tid til at finde ud af hvad i så kan få indenfor budgettet.

Nå man sammenligner fotografier og fotografer, kan de fleste nå en eller anden for for enighed omkring den tekniske kvalitet. Er billederne skarpe eller uskarp, er de over eller underbelyste. Smag og stil er derimod mere individuelt. Nogen kan godt lide meget stylede, poserede og polerede billeder. Nogen er mere til afslappede, dokumentariske, naturlige billeder. Mange kan godt lide noget et sted imellem de to ekstremer. Uanset hvad i er til – formelt eller uformelt – så er det vigtigt at vælge en fotograf der kan levere præcis den stil. Pinterest kan være et godt sted at blive inspireret og samle eksempler på billeder i godt kan lide.

Før i vælger en fotograf, så kig rundt på forskellige fotografers portfolio, (i kan se min her). Find en fotograf hvor i kan lide flertallet af de billeder i ser. Selvfølgelig kan en tekniske dygtig fotograf godt levere billeder i andre stilarter end den de lige selv foretrækker, men vi kan ikke alle være eksperter i det hele. Så hvis i er vilde med det dokumentariske og naturlige, hvorfor så ikke vælge en fotograf der også er vild med den stil.

Mød fotografen

Et møde med fotografen giver jer mulighed for at snakke om hvilken type billeder i ønsker jer, og sikre jer at fotografen kan levere det. En god fotograf vil altid sige fra, og foreslå en anden fotograf, hvis hun/han ikke føler sig som den rette til at levere den stil af billeder i ønsker. Dette før-møde er også et oplagt tidspunkt at få opklaret eventuelle tvivls spørgsmål, eksempelvis omkring hvad præcis prisen inkluderer og om man skal påregne yderligere udgifter. Det kan også være en god ide at bede om at se flere billeder end dem fotografen har valgt at vise på hjemmesiden. Det giver jer en bedre ide om det generelle niveau i kan forvente at få leveret.

Før-mødet er også jeres mulighed for at snakke om jeres forventninger og hvilke billeder der er de vigtigste for jer. Hvis det er vigtigt for jer at der er et billede af jeres forældre sammen, eller af oldemor der skriver i gæstebogen, eller … så er det vigtigt for fotografen at vide.

I sidste ende er tillid og kemi helt grundlæggende for at sikre gode billeder, og for at sikre at i kan slappe af og bare nyde dagen. Det er vigtigt at i kan slappe af i fotografens selskab og vice versa. Hvis det ikke føles naturligt og afslappet til et før-møde, så kommer det sikkert heller ikke til at føles naturligt og afslappet til brylluppet.

I kan booke et helt uforpligtende før-møde med mig her

1 thought on “Vælg den rigtige bryllupsfotograf

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *